SMS lån

Hvad er et SMS lån?

Et SMS lån er en forholdsvis gammel måde at låne penge på, men som egentlig er vokset meget i popularitet i dag og er blevet en go-to lånemetode som især bruges blandt unge, pga. den hurtige udbetaling og simple måde at ansøge på, blot via en SMS. Det hele foregår nemlig bare via mobilen og nogle få SMS’er, så simpelt og på så kort tid, kan du tage et SMS lån. Det gode ved et SMS lån er at det er super hurtigt og enkelt, og der er en begrænsning på dit første lån, der kan du nemlig kun låne op til 5.000 kr. og desuden så kan alle der er registrerede i RKI eller på anden vis debitorregistreret, tage et et SMS lån, uden nogle forhindringer.

Man tager typisk et SMS lån hvis man lige står og mangler lidt luft i økonomien. Det er altså ikke et lån man tager hvis det er man skal til at have lavet nyt køkken eller skal investere i en ny bil, det er mere et lån du tager hvis du gerne vil have penge nu og her, som du kan bruge til hvad end du har lyst til. Husk på at løbetiden er kort, så vær god til at betale tilbage fra start af, ellers kan man let falde ud af den gode rutine og i sidste ende ende i gæld.

Hvis du har behov for at investere i noget større som f.eks. ny bolig, ny bil eller nyt køkken, så kan vi anbefale et forbrugslån, eller eksempelvis et kviklån, som også er super hurtigt og nemt at tage.

Burde jeg tage et SMS lån?

Det kan være svært at svare på om du burde tage et SMS lån eller ej, det er helt op til dig og hvordan du vurderer din individuelle økonomi ser ud. Men en god tommelfingerregel at huske på, er at du skal ligesom kunne se dig selv stå med mere overskud og større finansiel frihed efter du har taget lånet.

Du skal nødigt tage et lån, hvor du er usikker på om du kan betale tilbage til tiden og hvor du risikerer at havne i RKI, så hellere vente eller spare på dine udgifter og lign. Men hvis du føler at du har behov for et større økonomisk råderum nu og her, så kan det for nogle være meget belejligt at gøre.

Hvis du synes det er svært at tage stilling til, så skal du nok enten lade være med at tage et SMS lån, ellers anbefales det at du kontakter en uvildig økonomisk rådgiver, som kan hjælpe dig med at vejlede dig til hvordan du skal gribe din økonomi an.

Hvordan tager jeg et SMS lån?

For at tage et SMS lån, kræver det at du har fundet en udsteder af et SMS lån. Der findes mange udstedere derude, så det handler om at sammenligne de forskellige udstedere af SMS lån og se hvilke der har de bedste betingelser for dig som låner. ÅOP’en skal være god ift. løbetiden af SMS lånet og opstartsgebyret skal være godt samt skal det være en udsteder med god kundeservice.

Så snart du har fundet udstederen af dit SMS lån, skal du følge den pågældende udsteders instruktioner til hvordan du ansøger. Typisk skal du sende en SMS til udstederens nummer, med hvor meget du vil låne og derefter skal du verificere med NemID. Herefter går der få minutter og så hvis du er blevet godkendt, får du lånet udbetalt næsten med det samme.

Hvad koster det at tage et SMS lån?

Det kan ende op i at koste rigtig mange penge, hvis du vælger at tage et SMS lån. Dog er løbetiden heldigvis kort, så du skal betale dem tilbage forholdsvist hurtigt, hvilket du selvfølgelig også burde gøre.

Men det afhænger af den enkelte udbyder og de enkelte procenter og tal, som de har i deres SMS lån. Så vær sikker på at du rent faktisk har behov for at tage et SMS lån, eller om du egentlig kunne nøjes med at skære ned på diverse udgifter du har.

Hvor hurtigt kan jeg få udbetalt et SMS lån

Når du tager et SMS lån, går der ofte kun få minutter før du finder ud af om du er blevet godkendt eller afvist til SMS lånet. Hvis du er blevet godkendt af udstederen, så går der oftest få minutter eller få timer før du har fået udbetalt SMS lånet. For de sløveste udbetalere af SMS lån, kan der gå op til ca. 24 timer, før du har fået lånet udbetalt. Men se hvad din enkelte udsteder siger omkring udbetaling.

Hvad er fordelene ved et SMS lån

Fordelen ved et SMS lån er at du kan tage et lån super hurtigt, altså du får udbetalt dine penge på få minutter eller timer, hvilket gør det super fordelagtigt og attraktivt.
Derudover kræver det kun en SMS til låneudstederen og en verificering med NemID og så kan du blive godkendt til lånet. En anden bonus ting der er god ved SMS lån er at der er en beløbsgrænse på 5.000 kr. hvilket gør at du ligesom bliver begrænset i at kunne låne over evne.

Hvad er ulemperne ved et SMS lån?

Ulemperne ved et SMS lån er, at der typisk ikke tjekkes for om du er med i RKI eller på anden vis er debitorregistreret. Dvs. du kan tage et SMS lån, selvom du egentlig ikke har det økonomiske overskud, som kan gøre at du sidder i endnu større gæld.
En anden ulempe er selvfølgelig at det kan ende op i mange penge at skulle betale tilbage, hvis man tager et SMS lån. Derfor er det virkelig vigtigt at man tænker sig om og er ansvarlig og voksen før man bevæger sig ud i at tage et SMS lån. Det kan klart anbefales at du bruger lang tid på at researche om SMS lån og eventuelt tager kontakt til en uvildig økonomisk rådgiver, hvis du har brug for vejledning til hvad du skal gøre med din økonomi.