Kviklån

Hvad er et kviklån?

Et kviklån er en låneform, som giver dig mulighed for at få et forholdsvist højt beløb udbetalt, relativt hurtigt, dermed navnet “kvik”-”lån”. Man benytter sig oftest af et kviklån, når man har brug for mere luft i økonomien. Dvs. det er mere et lån man tager hvis man har brug for flere penge til forbrug, fremfor hvis man vil investere i en ny bil, køkken, bolig osv.

Kviklån rangerer ofte i en meget forskellig prisklasse, afhængig af hvem den enkelte udbyder af lånet er og hvordan din status som låner er. Hvis du f.eks. er indregistreret i RKI eller på anden vis er debitorregistreret, skal du ikke forvente at kunne tage det helt vilde kviklån, selvom der også findes udstedere som kan gøre dette, men det kræver sin research. Typisk rangerer et kviklån i prisklassen fra så lidt som 1.000 kr. helt op til 500.000 kr. og nogle gange mere.

Kviklån bliver mere og mere populære i dagens Danmark og heldigvis kommer der flere og flere gode udbydere af kviklån, der findes nemlig også mange dårlige kviklåns-udbydere, det er derfor vigtigt at være på vagt når du leder efter en god udsteder. I denne artikel vil vi tage et detaljeret kig på hvad du skal være opmærksom på, før du vælger at tage et kviklån.

Burde jeg tage et kviklån?

Det er altid en god idé at tænke grundigt over om man burde låne penge eller ej. Har du egentlig behov for at tage et kviklån lige nu og her, eller ville det måske være en bedre idé at skære ned på diverse udgifter?

Hvis du mener at du kan tilbagebetale kviklånnet til tiden og at du ikke står fattigere lige pludselig, efter du har taget lånet, så kan det hjælpe mange at tage et kviklån, for at give mere luft i økonomien, for en tid.

Det anbefales at du researcher det bedste kviklån til bunds og du eventuelt tager fat i en uvildig økonomisk rådgiver, som kan hjælpe dig med at tage stilling til, om du burde tage et kviklån eller ej. Det kan ofte være svært at tage stilling til alene, specielt hvis man ikke har erfaring indenfor økonomi.

Hvordan ansøger jeg om et kviklån?

For at ansøge om et kviklån, skal du først og fremmest finde den bedste udbyder af et kviklån. Det gør du ved at sammenligne de forskellige udbydere og se efter hvilken udbyder der har de bedste vilkår for dig og hvem der har den laveste ÅOP (Årlige omkostning i procent). Jo lavere ÅOP, jo bedre.

Når du har fundet din udsteder af kviklånet, går du til den pågældende hjemmeside og udfylder deres ansøgningsformular. Her vil de typisk kræve at du har dansk CPR nummer og er dansk statsborger, har dansk adresse og desuden vil de også typisk gerne have informationer om dine indtægter og udgifter. Dernæst skal du ansøge via dit NemID og så tager udstederen stilling til, typisk på få minutter, om du skal godkendes eller afvises til at tage et lån.

Hvis udstederen af lånet afviser dig, kan det være en god idé at ringe dem op, for at se om i kan komme til en fælles løsning, ellers er det bare med at prøve den næstbedste, men selvfølgelig kun hvis den næstbedste ser forholdsvis fornuftig ud.

Hvad koster det at tage et kviklån?

Det er forskelligt hvad det vil koste dig at tage et kviklån. Der findes mange utroværdige udstedere af kviklån, som giver dig skyhøje renter som nærmest ikke er til at betale tilbage. Der er typisk et opstartsgebyr du skal betale, så er der en ÅOP som skal være angivet ift. Finanstilsynets love og regler og så er det også vigtigt at du kigger på hvor lang løbetiden på det enkelte lån er. Jo kortere løbetiden er, jo højere er ÅOP’en typisk også. Sammenlign og kontakt de forskellige udbydere og se hvad priserne er.

Hvor hurtigt kan jeg få udbetalt et kviklån?

Du kan typisk få udbetalt et kviklån med det samme, altså indenfor få minutter efter du er blevet godkendt af udstederen hos nogle andre udstedere kan der gå op til 24-48 timer før du får udbetalt kviklånet, men det er stadig meget hurtigt ift. andre låneformer.

Hvad er fordelene ved et kviklån?

Fordelene ved et kviklån er først og fremmest at du selvfølgelig kan få en udbetaling lynhurtigt, så hvis du står og mangler penge lige nu og her, så er det en fordel at vælge et kviklån.

Desuden er der ofte ikke vildt høje krav til ens indkomst, som hvis man havde valgt at tage et lån i banken, derfor er det også meget populært at vælge et kviklån i dag, for ligesom at gå uden om bankens krav.

Ikke nok med at du kan låne hurtigt, uden mange krav, så kan du også få udbetalt rimelig store summer af penge, altså nogle gange helt op til 500.000 kr. hvis det er det du har behov for.

Hvad er ulemperne ved et kviklån?

Ulemperne ved et kviklån, er at der findes mange utroværdige udstedere af kviklån, hvor der står meget med småt som man nemt kan misforstå og dermed ende med at skulle betale rigtig mange penge tilbage, som kan tage flere år at betale tilbage.

Så du skal huske at bruge din sunde fornuft når du tager et kviklån. Der er mange fordele ved at tage et kviklån, men også på den bekostning, at det let kan blive forholdsvist dyrt at tage et kviklån. Selvom ÅOP’en måske er lav på det enkelte kviklån, så er det vigtigt du også lige tjekker om opstartsgebyret er på flere tusinde kroner eller hvorledes.

Vi anbefaler at du tager kontakt til en økonomisk uvildig rådgiver, hvis det er du vil have den bedste vejledning til hvordan du skal håndtere din økonomi nu og her. Det er næppe sjovt at stå i en kæmpe gæld, fordi man havde brug for penge nu og her, fremfor at man kunne have valgt at spare på sine udgifter og så være i plus i det lange løb.